EMDR

Durf weer voluit te leven! Leef vanuit wie je bent en voor wat voor jou waardevol is in het leven

Naast coachen en geven van readingen en healingen werk ik met de EMDR-methode (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

 

EMDR is een snelle behandelmethode en is zeer effectief bij het verwerken van een traumatische ervaring, een posttraumatische stress-stoornis, angst en ‘opzien tegen toekomstige situaties door negatieve ervaringen uit het verleden’. Door EMDR wordt de herinnering aan een trauma afgeleid met afleidende stimulansen. Dit zijn meestal handbewegingen, maar kunnen ook geluiden zijn, die links en rechts worden aangeboden. Ik gebruik de EMDR-methode in combinatie met mijn reading- en healingvaardigheden. Zo kom ik snel tot de kern en ben ik in staat ook de vaak onderliggende angst aan te pakken.

 

Het  effect van EMDR is bijzonder. Toen ik dit als extra tool voor mijn praktijk wilde gaan inzetten, heb ik meerdere malen zelf EMDR ondergaan. Ik ben verrast over wat er los kwam en het blijvende effect. Ik ervaar extra ruimte in mij.

 

 

 

EMDR: wetenschappelijk onderbouwd.

 

Er is inmiddels een stevige wetenschappelijke onderbouwing voor de werkzaamheid van EMDR bij een behandeling na een traumatische ervaring. Een behandeling met EMDR leidt ertoe dat de herinnering aan een traumatische beeld vrij snel de emotionele lading verliest. Dat het dus minder pijnlijk is om aan de gebeurtenis terug te denken. Na drie tot vier sessies speelt bij 80% de nare gebeurtenis niet langer een overheersende rol.

Wanneer behandelen met EMDR?
Wanneer behandelen met EMDR?

EMDR helpt bij PTSS en trauma gerelateerde angst. De impact van allerlei verschillende gebeurtenissen kan maken dat je een ervaring niet verwerkt krijgt. Natuurlijk werkt dit voor ieder mens anders. Ook kunnen er angsten zijn, waar je misschien helemaal de herkomst niet van weet.

Er wordt gesproken van een traumatische ervaring als herinneringen aan een nare gebeurtenis, aan een schokkende, pijnlijke of beangstigende ervaring, zich blijven opdringen en als dit langer dan een maand of zes weken duurt. Lees meer >>
EMDR Behandeling
Behandeling:

Door EMDR te combineren met mijn reading- en healingvaardigheden ga ik heel zorgvuldig te werk. EMDR is niet voor iedereen geschikt. Daarnaast kan het zijn dat de sessies emotioneel zwaar voor je zijn. Natuurlijk is dat voor iedereen verschillend.

Daarom start ik met een intake om te kijken of EMDR de meest geschikte aanpak is voor jou en of je voldoende draagkracht hebt. Daarnaast leg ik aan je uit wat je kunt gaan verwachten. De intake gebeurt zoveel mogelijk telefonisch. Na de intake, bij voldoende draagkracht, maken we gelijk een afspraak wanneer we van start kunnen gaan. Lees meer >>
Ervaringen van anderen:


(i.v.m. privacy geen naam)


Ik heb zowel EMDR bij Wilma gevolgd, als reading/healing sessies gehad. Voor mij is zij een mooie, warme en empathische persoonlijkheid.Ze weet de juiste snaar te raken en brengt boodschappen op een liefdevolle manier over. Ze is zachtaardig, maar tegelijkertijd wel helder en duidelijk. Zij heeft kennis van zaken en zoekt telkens naar een methode die voor jou het beste werkt.
Ze heeft mij enorm geholpen tijdens mijn “burn-out periode”. Ik had vaak last van paniekaanvallen en mijn gedachten draaiden telkens in dezelfde kringetjes. Wilma heeft mij geholpen om tot (nieuwe) inzichten te komen en deze toe te passen in mijn dagelijkse leven. Ook toen ik voor mijn gevoel een enorme sprong in het diepe nam, was ze heel erg betrokken.Ze heeft voor mij veel betekent in een hele moeilijke tijd van mijn leven.Nelleke


"Wilma ken ik al een tijdje. Eerst via reading en healing en nu ook EMDR.
Wat een geweldige thuiskomst bij mezelf, na vele jaren van onrust, angst en moeheid. Prachtig zoals Wilma alles kan verbinden, met haar eigen weten daarin, naar verbondenheid met mij. Dat maakt dat het voor mij, bij haar, veilig is en vol vertrouwen. Fijn dat ik eindelijk mag ervaren, dat het goedkomt, steeds meer. Dat is wat mijn veilige plek bij Wilma mij brengt. Dankjewel, lieve Wilma!"Nicolle


"In de periode mei/juni EMDR bij Wilma gedaan. Dat Wilma reader is wist ik natuurlijk maar EMDR geeft een extra tool voor haar.  EMDR is een manier om trauma’s en angsten te verwerken. Je merkt meteen aan haar enthousiasme en daadkracht dat dit haar ligt. Al snel wist zij (mede door de extra’s die zij als reader kan bieden) tot de ECHTE onderliggende angst te komen. Ik stond versteld van de effectiviteit en de snelheid waarmee dit werkt. Iedereen die aan zichzelf wil werken of met onverwerkte emoties zit, kan ik de methode EMDR van harte aanbevelen. Daar komt wel bij dat ik heb ervaren dat het feit dat Wilma al reader en coach is zeker belangrijk is. Hierdoor komt zij snel tot de kern!"Ingrid


"Ik had al heel lang last van angsten o.a. als ik mijn kleinkinderen capriolen zag uithalen op een klimrek. Mijn fantasie sloeg dan op hol en in gedachten zag ik de ergste dingen gebeuren en werd daar helemaal naar van.
Ik heb bij Wilma toen een paar keer een EMDR sessie gehad en hoe wonderbaarlijk maar mijn angsten werden steeds minder en ik kan nu op een positieve manier naar de klimavonturen van mijn kleinkinderen kijken en hun (en mijn) groei daarin zien.
De sessies waren voor mij wel wat vermoeiend omdat ik met mijn emoties geconfronteerd werd maar het resultaat mag er zijn en dat is wat ik wilde. Ik ben er blij mee dat ik deze “last” zo los heb kunnen laten. Voelde me ook heel veilig bij Wilma!"

WILMA VERZIJL
READER  |  HEALER  |  COACH  |  EMDR

Praktijk & Atelier


Muldershof 80  |  6562 BH  |  Groesbeek

BTW ID Nr. NL001329485B46
KVK-nummer:  30 27 07 23


Contact

Telefoon: (024) 679 14 62

Mobiel: 0625 34 10 68  >>

 

Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs
 
Copyright (c) 2022 Wilma Verzijl