EMDR

Durf weer voluit te leven! Leef vanuit wie je bent en voor wat voor jou waardevol is in het levenEMDR-training is geaccrediteerd door SKB, Stichting Keurmerk Beroepsscholingen.
Beroepsverenigingen in de psychosociale sector die zijn aangesloten bij RBCZ maken gebruik van de toetsingen door SKB.
IN VERBAND MET PRIVÉ OMSTANDIGHEDEN IS DE PRAKTIJK VOORLOPIG GESLOTEN.

Naast coachen en geven van readingen en healingen werk ik met de EMDR-methode (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

 

EMDR is een snelle behandelmethode en is zeer effectief bij het verwerken van een traumatische ervaring, een posttraumatische stress-stoornis, angst en ‘opzien tegen toekomstige situaties door negatieve ervaringen uit het verleden’. Door EMDR wordt de herinnering aan een trauma afgeleid met afleidende stimulansen. Dit zijn meestal handbewegingen, maar kunnen ook geluiden zijn, die links en rechts worden aangeboden. Ik gebruik de EMDR-methode in combinatie met mijn reading- en healingvaardigheden. Zo kom ik snel tot de kern en ben ik in staat ook de vaak onderliggende angst aan te pakken.

 

Het  effect van EMDR is bijzonder. Toen ik dit als extra tool voor mijn praktijk wilde gaan inzetten, heb ik meerdere malen zelf EMDR ondergaan. Ik ben verrast over wat er los kwam en het blijvende effect. Ik ervaar extra ruimte in mij.

 

 

 

EMDR: wetenschappelijk onderbouwd.

 

Er is inmiddels een stevige wetenschappelijke onderbouwing voor de werkzaamheid van EMDR bij een behandeling na een traumatische ervaring. Een behandeling met EMDR leidt ertoe dat de herinnering aan een traumatische beeld vrij snel de emotionele lading verliest. Dat het dus minder pijnlijk is om aan de gebeurtenis terug te denken. Na drie tot vier sessies speelt bij 80% de nare gebeurtenis niet langer een overheersende rol.

Wanneer behandelen met EMDR?
Wanneer behandelen met EMDR?

EMDR helpt bij PTSS en trauma gerelateerde angst. De impact van allerlei verschillende gebeurtenissen kan maken dat je een ervaring niet verwerkt krijgt. Natuurlijk werkt dit voor ieder mens anders. Ook kunnen er angsten zijn, waar je misschien helemaal de herkomst niet van weet.

Er wordt gesproken van een traumatische ervaring als herinneringen aan een nare gebeurtenis, aan een schokkende, pijnlijke of beangstigende ervaring, zich blijven opdringen en als dit langer dan een maand of zes weken duurt. Lees meer >>
Behandeling:

Door EMDR te combineren met mijn reading- en healingvaardigheden ga ik heel zorgvuldig te werk. EMDR is niet voor iedereen geschikt. Daarnaast kan het zijn dat de sessies emotioneel zwaar voor je zijn. Natuurlijk is dat voor iedereen verschillend.

Daarom start ik met een intake om te kijken of EMDR de meest geschikte aanpak is voor jou en of je voldoende draagkracht hebt. Daarnaast leg ik aan je uit wat je kunt gaan verwachten. De intake gebeurt zoveel mogelijk telefonisch. Na de intake, bij voldoende draagkracht, maken we gelijk een afspraak wanneer we van start kunnen gaan. Lees meer >>
WILMA VERZIJL
READER  |  HEALER  |  COACH  |  EMDR

Praktijk & Atelier


Muldershof 80  |  6562 BH  |  Groesbeek

BTW ID Nr. NL001329485B46
KVK-nummer:  30 27 07 23

 

Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs
 
Copyright (c) 2023 Wilma Verzijl